Nyheter

Senaste

Frukostseminarium med RISE

2020-06-26

Lyssna på frukostseminarium med RISE och Valmet - de presenterar sin syn och arbetssätt med ny teknik inom Biomass Conversion. Anneli Sundman, Processum, och Francois Lambert, Valmet Sundsvall är presentatörer. Pia Wågberg, RISE modererar. Den 3 september, 9.00-10.00.

Stefans sommarkrönika - "Det finns inte ett moln på himlen... typiskt!"

2020-06-17

Jag är knappast den förste eller den siste som påstår att första halvåret har varit omtumlande. Vi bär alla på en oro att vi själva eller någon närstående ska drabbas, en känsla av ovisshet för de långsiktiga konsekvenserna och en klump i magen över att vi inte kan träffa de vi vill, när vi vill och under normala former.

Jourtider i sommar

2020-06-11

Vi är bemannade hela sommaren, tveka inte att kontakta oss!

Informationsträff - Papermaking Network

2020-06-10

MoRe kommer att delta i ett nytt nätverk för pappersmakare tillsammans med RISE med start i höst. I höst bjuder vi in dig till den officiella starten för Papermaking Network, ett initiativ som samlar producenter och leverantörer av papper, förpackningar och tissue kring gemensamma utmaningar, potentiell samverkan men framförallt morgondagens möjligheter!

Digital rundtur på MoRe

2020-06-10

Här får ni möjlighet att gå på en rundvandring hos oss på MoRe. Nu när vi behöver vara försiktiga med att träffa varandra så har vi filmat en rundvandring. Här visar vi delar av vår verksamhet; membranfiltrering och viskosverksamheten samt våra mikroskop.

Stöd till er verksamhet under pågående Corona-pandemi

2020-06-04

I en tid som denna har vi alla ett ansvar för våra medarbetare men också för att hålla verksamheten igång.

På MoRe, likväl som i övriga RISE, agerar vi efter riktlinjer utfärdade på basis av myndigheternas beslut och rekommendationer. Vi är också noga med att följa de riktlinjer ni, som kund eller samarbetspartner, har satt upp för ert företag eller organisation.

MoRe Research under pågående Corona-pandemi

2020-03-25

Corona-virusets spridning och dess effekter är omtumlande för oss alla i samhället. MoRe Research följer utvecklingen noga och tillämpar de riktlinjer som RISE ledning och beredskapsgrupp har satt, riktlinjer som löpande uppdateras; Riktlinjer.

MoRe Research är nu kranmärkt!

2020-03-25

MoRe Research och Processum har blivit kranmärkta! Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för förpackat vatten.

Svenskt vatten som ger ut denna märkning vill genom det uppmuntra till att använda dricksvatten något som MoRe Research tillsammans med Processum känner att de kan stå bakom. Vi har därför fått diplomet "kranmärkt" och även några karaffer från RISE.

Ledaren för årets första nyhetsbrev: "Vårdagjämning"

2020-03-24

I fredags var det vårdagjämning... tjoho! Av förmodat genetiskt betingade tvångstankar gick jag i vanlig ordning ut vid 04-snåret för att möta denna, sedan urminnes tider firade högtid.

Tryck och värme ökar styrkan hos papper av högutbytesmassor

2020-03-23

Tove Joelsson har i sitt nyligen fullbordade licentiatarbete visat att både torrstyrka och våtstyrka hos papper av mekanisk massa kan ökas med hjälp av höga tryck och temperaturer. Arbetet har utförts i samarbete med Mittuniversitetet, MoRe Research, IPCO, flera skogsindustriföretag samt med finansiellt stöd från Kempestiftelsen och KK-stiftelsen.