Nyheter

Senaste

Carl Kempes stipendium

2019-03-12

Carl Kempe fick, på sin 80-årsuppvaktning av Örnsköldsviks kommun, ta emot en stor överraskning; Nyckel till Örnsköldsvik och ett stipendium instiftat i Carl Kempes namn. Jubilaren uppvaktades av bland andra kommunstyrelsens ordförande Per Nylén, kommunfullmäktiges ordförande Birgith Olsson Johansson och tidigare kommunalrådet Elvy Söderström.

MoRes styrelseordförande Carl Kempe fyller 80 år!

2019-03-11

Den 8 mars uppmärksammade Handelskammaren, Industrigruppen, Öviks kommun och företag med en tydlig MoDo-historia att Carl Kempe fyllt 80 år. Carls främjande insats för värdeskapande från skogen och därtill nödvändig FoU är fantastisk!

Numera bara mobilnummer till MoRe Research!

2019-03-11

Från och med nu försvinner de de fasta telefonnummer MoRe Research har haft, dvs dvs alla nummer av typen 0660 - xxx xx.

Fun Moreison på Örnsköldsviks Kommunfullmäktige

2019-02-26

Den 25 februari spelade MoRe husband Fun Moreison på Örnsköldsviks kommunfullmäktige i samband med prisutdelningen av miljöpriset MiljÖrnen. De framförde låten "Fiber".

Prisutdelning MiljÖrnen 2018

2019-02-25

Den 25 februari kl 13 fick MoRe Researchs vd Stefan Svensson ta emot det prestigefyllda miljöpriset MiljÖrnen av Örnsköldsviks kommun och Tidningen 7. Årkurs 3 från Örnsköldsskolan var också med på prisutdelningen, de hade gjort en superfin tavla som MoRe fick ta med sig hem. Stort tack till er!

Stefans ledare för årets första nyhetsbrev: "Processer!"

2019-02-20

Processer är kul men ack så komplicerade och ack så krävande! Detta har för mig inte varit helt okänt men efter att ha studerat en specifik process den senaste veckan finns all anledning att reflektera en smula över observationerna.

Miljöpriset "MiljÖrnen 2018" går till MoRe Research

2019-02-20

Örnsköldsviks kommuns miljöpris MiljÖrnen 2018 kommer att tilldelas MoRe Research AB.
– Det är en stor ära att bli tilldelad det här fina priset, säger företagets vd Stefan Svensson.

Har ni risk för inkrustbildning vid lutindunstning?

2019-02-19

Då rekommenderar vi att ha kontroll på bl.a. karbonat, sulfat, oxalat och kalcium. Vi kan hjälpa er att utvärdera och kontrollera er indunstningsprocess m.h.a. våra analyser och expertis. Staffan Magnusson är specialist inom återvinning och kemikaliebalanser. Med hans kompetens och våra analyser kan ni få kontroll på er lutindustning.

MoRe uppmärksammad i Svensk Papperstidning

2019-02-18

Svensk Papperstidning nr 1 2019 uppmärksammar MoRe Research och RISE Processums 70-årsjubileum av forksningsverksamheten. Här startade syrgasblekningen som har haft en stor betydelse för massaindustrin. Forskningen pågår lika intensivt fortfarande där allt ifrån bioraffinaderi till förpackningsmaterial.

 

I MoRe Research och RISE Processums lokaler byggs det torn av hållbara klossar!

2019-02-15

Hållbara klossar tornar upp sig i hörsalen med bla ekosystem och biologisk mångfald, hållbar energi för alla, hållbar konsumtion och produktion, rent vatten och sanitet för alla. Detta är områden som vi på MoRe jobbar dagligen med.